Παραδοσιακό Kung Fu &
Γενεαλογική Γραμμή

γενεαλογική γραμμή παραδοσιακό kung fu

Γιατί στο παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και πιο συγκεκριμένα στο παραδοσιακό kung fu είναι σημαντική η γενεαλογική γραμμή;

Αναλύοντας την ιδία την έννοια θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα πρώτα μας συμπεράσματα

Παραδοσιακές: διατήρηση και διαφύλαξη γνώσης από γενιά σε γενιά κατά την διάρκεια των αιώνων.

Πολεμικές: μαθαίνω και μάχομαι ώστε να τελειοποιήσω και στη συνεχεία να μπορώ να εφαρμόσω και να αντιμετωπίσω

Τέχνες: Σταδιακή καλλιέργεια γνώσης σε ανώτερα επίπεδα με στόχο την αυτοβελτίωση σε βάθος χρόνου . 

 Ο πρώτος βασικός κανόνας όταν ένας μαθητής ξεκινά να μαθαίνει την τέχνη του Kung Fu είναι η εκμάθηση της υπόκλισης (ένωση γροθιάς-παλάμης) με τον παραδοσιακό κινέζικο χαιρετισμό. Αυτή η υπόκλιση υποδηλώνει τον σεβασμό.

Σεβασμός στη γνώση που λαμβάνω από τον δάσκαλο μου ο όποιος και αποτελεί την ιστορική συνέχεια της τέχνης τη οποία διδάχθηκε και εγγυάται για την ορθή μετάβαση της.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ θα με διδάξει, θα με συμβουλέψει, θα με διορθώσει ,θα με βοηθήσει, θα με εμπνεύσει ,θα με δυναμώσει, θα ενδιαφερθεί για την προσωπική μου εξέλιξη και την αυτοβελτιωση μου μέσα στη τέχνη. Όπως ακριβώς ο πατέρας μέσα στα πλαίσια της οικογενειας. Αλλοστε ‘sifu’ σημαίνει Πατέρας-Δάσκαλος

Ο ρόλος της γενεαλογικής γραμμής

Μη ξεχνάμε ότι όπως η ίδια η ιστορία ορίζει όλες οι παραδοσιακές πολεμικές τέχνες διασώθηκαν και έφτασαν στη σημερινή εποχή δια μεσω μιας σειράς διαδόχων και δασκάλων όπου αφιερώθηκαν σε αυτές .Η έγκυρη και ενεργή γενεαλογική γραμμή εγγυάται την αυθεντικότητα στη γνώση ώστε να περνά ομαλά στις επόμενες γενεές..

Ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που συναντάμε στη σημερινή εποχή είναι ότι κάποιοι ακoλουθούν κάποια γενεαλογική γραμμή για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά την εγκαταλείπουν. Όμως στη συνέχεια επιζητούν να έχουν θέση σε αυτή .Το ερώτημα όμως είναι : Γιατί την εγκατέλειψαν; Γιατί απαιτούν από τους μαθητές τους τον σεβασμό όταν οι ίδιοι τον απέρριψαν πρώτοι; Ποιος εγγυάται ότι η γνώση που διδάσκουν είναι σωστή;

Τι συμβαίνει λοιπόν όμως όταν η γενεαλογική γραμμή διακοπεί;

Τότε η έννοια παραδοσιακό kung fu παύει να υπάρχει και η γνώση που μεταφέρεται πλέον είναι αμφιβόλου και ανύπαρκτης αξιας.Κανεις δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι διδάσκεται σωστά .Συνήθως οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι ημιμαθείς και εγωκεντρικοί. Και κάποια στιγμή γίνονται και επικίνδυνοι διότι αποτελούν και την αιτία του εκφυλισμούς τέχνης .(και οι κίνδυνοι από τους άνθρωπος αυτούς ιδιαίτερα στη εποχή μας είναι πολλoί μεγαλύτεροι καθώς διδάσκουν με 'συνεχιστή δάσκαλο τους' το διαδίκτυο)

Συμπερασματικά λοιπόν, η γενεαλογική γραμμή εγγυάται απόλυτα την αυθεντικότητα της γνώσης και αποτελεί τη γέφυρα για την αξιόπιστη μεταφορά της τέχνης από γενεά σε γενεά.

Και σύμφωνα με το βασικό κανόνα που διέπει όλες τις Κινέζικες παραδοσιακές πολεμικές τέχνες Δάσκαλο σε κάνει μόνο ο δάσκαλος σου .Και όσο αυτός είναι εν ζωή ,διδάσκεις πάντα υπό την παρουσία του.

SHUM'S EAGLE CLAW KUNG FU
EUROPEAN HEADQUARTERS
GREECE

Διεύθυνση

Γρηγορίου Λαμπράκη 415 και Παύλου Φύσσα Κερατσίνι, Τ.Κ.18758
Χάρτης Facebook 

Λακωνίας 6, Χαϊδάρι
Χάρτης Facebook

+30 2104111021

+30 6944822314

+30 6978059000

sifuvasilakis@yahoo.gr