Leung Shum's Wu Style Tai Chi Chuan

Leung Shum's Wu Style Tai Chi Chuan

Το Τάι Τσι Τσουάν θεωρείται ο θησαυρός των Κινεζικών πολεμικών τεχνών. Ιδιαίτερα απλό στην εκτέλεση δίχως να απαιτεί σωματικές ικανότητες κατορθώνει και ισορροπεί τέλεια το σώμα και το πνεύμα σε μια διαρκή και αδιάκοπη κίνηση με βάση τις αρχές του Γίνγκ - Γιάνγκ και τον έλεγχο της εσωτερικής ενέργειας, σύμφωνα με τις αρχές του Ταό.

yang yin

Σήμερα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πολεμικές τέχνες στον κόσμο, με εκατομμύρια ανθρώπων να εξασκούνται ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας, όχι μόνο για τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει στην υγεία, αλλά και για την αποτελεσματικότητα της ως σύστημα αυτοάμυνας.
Η συγκέντρωση, η σωστή στάση του σώματος, ο έλεγχος της αναπνοής, η πνευματική χαλάρωση ,η τέλεια αρμονία μεταξύ πνεύματος και σώματος , η βελτίωση της φυσικής κατάστασης ,και η αποτελεσματική εφαρμογή του ως σύστημα αυτοάμυνας είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του ‘Τάι Τσι Τσουάν’.

Τάι Τσι Τσουάν

Η εξάσκηση ξεκινάει αργά με σκοπό να αναπτυχθούν η φυσική ροή στην κίνηση, καθώς και οι θεμελιώδεις αρχές του που είναι: η ανάπτυξη του ‘Τσι’ (εσωτερική ενέργεια), η συγκέντρωση, η πνευματική χαλάρωση και ηρεμία, η ισορροπία, ο συντονισμός και η αρμονία σώματος και πνεύματος. Όταν αυτά τελειοποιηθούν οι κινήσεις πραγματοποιούνται ταχύτερα με σκοπό την πραχτική του εφαρμογή του ως μορφή αυτοάμυνας αλλά και για επιτευχθεί η συνεργασία μεταξύ ‘Τσι ‘ και σώματος.

Η ιστορία λέει ότι το Τάι Τσι Τσουάν δημιουργήθηκε από έναν άνδρα ονόματι ‘Τσέν Σένγκ-Φένγκ’ (961-1279) στην Κίνα κατά την διάρκεια της δυναστείας των ‘Sung.’ Πολλές από τις αρχές του Τάι Τσι Τσουάν προέρχονται από την διδασκαλία του Ντα Μό (Bodidharma 550 μ.χ ), έναν Ινδό ο οποίος δίδαξε τους μοναχούς στο περίφημο μοναστήρι των Σάολιν όπου γεννήθηκαν οι ασιατικές πολεμικές τέχνες.

Τον 19ο αιώνα ο Γού Κουάν Γιού εισήγαγε την δική του εκδοχή στα στυλ της εποχής (Τσέν και Γιάνγκ) και δημιούργησε το στυλ Γού, το οποίο και διδάσκουμε στη σχολή μας.   

Τάι Τσι Τσουάν στην ύπαιθρο

Τα ωφέλη του tai chi chuan:

Καλύτερη Ισορροπία
Η εξάσκηση στο Τάι Τσι Τσουάν έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά την ισορροπία του σώματος, αφού καθ' όλη την διάρκεια της άσκησης υπάρχει απόλυτος σωματικός έλεγχος καθώς οι μετακινήσεις του χαρακτηρίζονται από συνεχόμενη εναλλαγή του βάρους η οποία γίνεται ελεγχόμενα και απαλά.

Βελτιωμένος Σωματικός Συντονισμός
Κάνοντας πολλές σχετικά πολύπλοκες κινήσεις με τα χέρια και τα πόδια με πολύ αργό τρόπο, ο ενασκούμενος, βελτιώνει τον συντονισμό του άνω και κάτω μέρους του κορμού, ενώ η συνεχόμενη, αδιάκοπη κίνηση του αναπτύσσει την σωματική εγρήγορση και τα αντανακλαστικά.

Ενίσχυση των Συνδέσμων
Η εξάσκηση στο Τάι Τσι Τσουάν ενισχύει οστά και συνδέσμους και χαλαρώνει τον πόνο και την δυσκαμψία που προέρχεται από την αρθρίτιδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της άσκησης συμμετέχουν όλα τα μέλη του σώματος με απόλυτη αρμονία.

Ισχυροποίηση των μυών
Οι μετακινήσεις μεταξύ διαδοχικών στάσεων βοηθάει στην ανάπτυξη των μυών στους γλουτούς την μέση και τα πόδια και βελτιώνει την στάση του σώματος.

Μείωση της αρτηριακής πίεσης
Η εξάσκηση στο Τάι Τσι Τσουάν έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει την καρδιά και βοηθάει στη σωστή λειτουργία τω πνευμόνων.

Αυτοάμυνα
Θεωρείται και είναι αποδεχτή σε όλο τον κόσμο ως η ‘Ύψιστη πολεμική τέχνη’ όπου ως κύριο χαρακτηριστικό της έχει την εκμετάλλευση της δύναμης του αντίπαλου.

Βελτίωση της πνευματικής συγκέντρωσης
Το κλειδί στο Τάι Τσι Τσουάν είναι η ακρίβεια στη κίνηση και η απόλυτη εναρμόνιση μεταξύ αναπνοής και κίνησης. Στην προσπάθεια να πετύχει αυτό το πράγμα ένας μαθητής του Τάι Τσι Τσουάν πρέπει να είναι απόλυτα αυτοσυγκεντρωμένος. Η δύναμη του μυαλού είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να ελέγξει πλήρως το σώμα. Το ται τσι τσουαν βοηθά στο πως το μυαλό να καθοδήγησει την ενέργεια στο σώμα και να την κατευθύνει συνειδητά σε κάθε μετακίνηση του σώματος.

Πνευματική Ηρεμία
Αυτό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Τάι Τσι Τσουάν. Η απαλή κίνηση, η ήρεμη αναπνοή, η ήπια άσκηση, η θετική σκέψη, επιφέρουν ψυχοσωματική αρμονία, πνευματική γαλήνη και ηρεμία, με ευεργετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του στρες και του άγχους.

Γρηγόρης Βασιλειάδης

Ο μαθητής του Τάι Τσι Τσουάν αναπτύσσεται νοητικά και σωματικά εναρμονίζοντας το σώμα με το πνεύμα . Αυτή η μορφή του «κινούμενου διαλογισμού» είναι μία από τις αρχαιότερες μορφές εξάσκησης όπου η αποτελεσματικότητα της έχει δοκιμασθεί και αποδειχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

Τάι Τσι Τσουάν επίδειξη

Γενεαλογική γραμμή

Γενεαλογική γραμμή

SHUM'S EAGLE CLAW KUNG FU
EUROPEAN HEADQUARTERS
GREECE

Διεύθυνση

Γρηγορίου Λαμπράκη 415 και Παύλου Φύσσα Κερατσίνι, Τ.Κ.18758
Χάρτης

Λακωνίας 6, Χαϊδάρι
Χάρτης

+30 2104111021

+30 6944822314

+30 6978059000

sifuvasilakis@yahoo.gr